گام به گام با تمام مراحل ساخت سوله
امروزه برای این که سازه ها سریع تر و با هزینه کمتری ساخته شوند از سازه های جایگزین به نام سوله استفاده می نمایند. ساخت سوله اگرچه با پیچیدگی هایی همراه است و نیاز به طراحان خبره و مهندسان حرفه ای دارد اما در زمان کمتر و با هزینه کمتری به مرحله بهربرداری می رسد.
ساخت سوله
یکی از پرکاربردترین نوع سازه که امروزه استفاده از آن در صنایع و امور مختلف بسیار رایج شده است سوله ها هستند. این سازه ها در مقایسه با سازه های سنتی با سرعت و دقت بیشتری ساخته می شوند و در مقایسه هزینه کمتری نیز صرف ساخت آن ها می شود. از مهم ترین مواردی که می توان از سوله ها در آن استفاده نمود می توان به صنایعی همچون کشاورزی، دام و طیور، تولیدی، ورزشی و بسیاری از مشاغل مختلف اشاره نمود.
هر کدام از این امور نیاز به ساخت سوله با ویژگی های مخصوص دارند اما در کل مراحل کار تقریبا با هم یکی بوده و بسته به مورد مصرف سوله از تجهیزات و لوازم مختلفی در آن بهره برده می شود.
اولین مرحله
برای این که بتوانید در یک منطقه به ساخت سوله اقدام نمایید باید از شهرداری منطقه مجوز لازم را کسب کنید. برای این کار نیز نیاز به مشخص بودن نوع سوله و مورد استفاده از آن را دارید. در صورتی که سوله در شهر و یا روستا و یا کدام منطقه ساخته می شود نیز باید به ادارات همان منطقه برای کسب مجوز های مربوطه مراجعه نمایید.
توجه کنید که گام به گام تمام مراحل در ساخت سوله بسیار مهم است و هیچ وقت نمی توان هر کدام از مراحل را نادیده گرفت.
خرید زمین سوله و انتخاب نوع کاربری سوله
برای خرید زمین نیز به چند نکته مهم توجه کنید. راه های دسترسی به آن، دسترسی به بازارهای مورد نیاز، ایمنی و امنیت منطقه سوله و بسیاری موارد دیگر که در هنگام تهیه زمین بسیار مهم است.
در گام بعدی با توجه به نیاز منطقه اقدام به ساخت سوله در محل کنید. در صورتی که منطقه از ویژگی ها و مزایایی مناسبی برخوردار است می توانید از سوله در جهت مصارف اقتصادی استفاده نمایید.
توجه کنید که ساخت سوله ارزان بهترین راه برای به صرفه بودن این کار است. برای همین قبل از شروع به کار حتما از چند فرد مطلع درباره این کار و ساخت سوله با کمترین هزینه مشورت بگیرید.
خاک برداری در محل سوله
از مهم ترین مواردی که باعث می شود تا یک سوله سال ها بدون هیچ گونه آسیبی استحکام خود را حفظ نماید اجرای درست انجام مراحل ساخت سوله است. از مهم ترین نکات هنگام ساخت سوله انجام آزمایشات خاک قبل از مراحل خاک بردای در منطقه است. در این آزمایشات تعیین می شود که تحمل فشار خاک و مقاومت آن برای ساخت چه نوع سوله ای مناسب است و با توجه به آن می توان نوع فونداسیون سوله را بر روی این خاک مشخص نمود.
بعد از این کار نیز باید حتما عملیات هم سطح سازی خاک و تراز کردن آن به صورت صحیح و مهندسی انجام شود. این کار کمک می کند تا هنگام ساخت سوله از مصالح کمتری استفاده شود و مقاومت سازه نیز بعد از ساخت افزایش می یابد.
انتخاب فونداسیون سوله
بعد از مراحل گفته شده نوبت به انتخاب نوع فونداسیون برای سوله است. در صورتی که ساخت سوله را به شرکت های پیمانکاری در این رابطه سپرده اید نگران نباشید. انتخاب فونداسیون یکی از امور تخصصی در این کار است که بیشتر این پیمانکاران به خوبی از عهده آن بر می آیند. در صورت انتخاب درست فونداسیون این سازه کج نشده و ریزشی نخواهد داشت. بعد از این مرحل نیز نوبت به کف سازی سوله است. معمولا کف سوله ها از بتن ساخته می شود که به استحکام بیشتر و مقاومت بهتر این سازه کمک بیشتری می کند.
نصب سوله
بعد از طی مراحل گفته شده نوبت به نصب سوله در محل می شود. معمولا سقف سوله ها در کارگاه ها تولید و در محل نصب می شوند. سوله به محل مورد نظر حمل و تخلیه می شود. نصب ستون ها نیز از مراحل برپایی سوله ها است. بعد از نصب ستون سایر قطعات نیز در محل خود بر روی فونداسیون سوله نصب و اسمبل می شود. از جمله این قطعات می توان به پرلین ها و بادبند ها اشاره نمود.
توجه کنید که سقف در ساخت سوله بسیار مهم بوده و با روش های مختلفی نصب می شود. بعد از نصب کلیه قطعات نوبت به نصب درب بر روی سازه است. معمولا سوله ها توسط درب هایی به صورت کشویی، ریلی، کرکره ای و یا لولایی به محیط بیرون خود دسترسی پیدا می کنند.
پنجره و نورگیرها نیز از دیگر مراحل ساخت سوله است که به موقع خود در محل نصب می شوند.
مراحل پایانی ساخت هر سوله
بعد از این که دیوارها و سقف سوله نصب شد باید تاسیسات و موارد ضروری هر سوله بر روی آن اجرا شود. اولین تجهیزاتی که باید حتما در هر سوله نصب شود سیستم برق کشی آن است. نصب ژنراتور در این کار به تامین برق مورد نیاز سازه کمک زیادی می کند. باید توجه نمایید که حتما از یو پی اس نیز در مراحل نصب سیستم برق کشی استفاده شود. این تجهیزات در زمان قطع برق و نویزگیری آن کمک زیادی می کند.
از دیگر ضروریات نصب در هر سوله تاسیسات گرمایش و سرمایشی در آن است. در صورتی که سوله به عنوان سردخانه استفاده شود باید از سیستم مناسب برای آن استفاده نمایید.
مراحل تکمیلی در ساخت
با توجه به این که سوله ها مکان هایی برای استفاده عمومی و نگهداری از تجهیزات بسیار با ارزش هستند باید حتما قبل از بهره برداری از این سازه اقدام به نصب تجهیزات امنیتی بر روی آن کنید. از جمله مهم ترین تجهیزات ایمنی و امنیتی که بسیار در این سازه ها مورد توجه و استفاده هستند سیستم اطفاء حریق و سیستم دوربین مدار بسته است.
همچنین دراین سازه ها می توان از سیستم کنترل تردد به عنوان یک سیستم امنیتی مهم و با ارزش استفاده نمود.
ساخت سوله با قوطی
در بعضی از موارد پیمانکاران از قوطی در ساخت سوله استفاده می کنند. ساخت این نوع سوله بسیار راحت تر از انواع دیگر بوده و نیاز به برش قوطی ها با دستگاه نیست. در سوله هایی که در ساخت آن ها از لوله استفاده شده است برش باید حتما توسط دستگاه سی ان سی انجام گیرد. در صورتی که این کار با این نوع دستگاه انجام نشود سوله ساخته شده دارای کیفیت مطلوبی نبوده و از مقاومت کمی در برابر آسیب های وارده برخوردار است.
ساخت سوله با قوطی به چند روش انجام می شود. سوله های خرپایی، سوله های سبک و سوله های فضای از متداول ترین روش های ساخت هر سوله با قوطی است.
دهانه نیز در سوله های ساخته شده با قوطی محدودیت نداشته و درابعاد مختلف طراحی و اجرا می شود.
ساخت سوله ارزان
با توجه به نوع متریال مصرفی در ساخت هر سوله قیمت تمام شده این سازه متغییر می شود. در صورتی که نیاز به ساخت سوله با هزینه کم دارید می توانید از انواع متریال مانند قوطی استفاده نمایید. سوله های اچ اس اس نوعی سوله است که به مراتب قیمت کمتری نسبت به سوله های دیگر داشته اما مهندسی ساز و به روزتر هستند. این نوع سوله ها از فن آوری پیشرفته در ساخت خود بهره برده اند و مهندسی پیچیده ای در آن استفاده شده است.
محاسبه هزینه ساخت انواع سوله
اگر قصد ساخت سوله در منطقه ای را دارید و علاقمند محاسبه هزینه ساخت سوله هستید باید توجه کنید که عوامل مختلفی در هزینه ساخت هر سوله نقش دارد.این عوامل را می توان به صورت تیتروار به چند گزینه مهم تقسیم بندی نمود.
- موقعیت سوله
- نوع کاربری سوله
- مقدار ارتفاع سوله و همچنین دهانه سوله
- استفاده از چرثقیل در هنگام ساخت
- نوع سوله با توجه به تعداد طبقات و یا نیم طبقه
- متریال مصرفی
- متراژ و مساحت سوله
- نوع پوشش سقف سوله
- استفاده از چه نوع اتصالات
- تعداد قطعات مصرفی در هر سوله
چه عواملی باعث کاهش هزینه ها در ساخت هر سوله می شود
در صورتی که سوله ها با توجه به مراحل گفته شده طراحی و اجرا شوند و در اجرای آن هیچ گونه خللی ایجاد نشود هزنیه ها تا مقدار زیادی کاهش می یابد. اما در صورتی که ساخت سوله به صورت مهندسی ساز و با طراحی از قبل انجام نشود در هنگام بهره بردای امکان بروز مشکلات و تغییراتی در سازه وجود دارد. با اجرای هر تغییر در این سازه ها نیز ایجاد هزینه دور از انتظار نیست.
البته توجه کنید که بعضی از تغییرات در هر سوله لاجرم است و بعد از ساخت انجام بعضی از تغییرات لازم و ضروری است. اما برای کاهش این تغییرات لازم است که قبل از اقدام به ساخت حتما از مشاوران و مهندسان با تجربه در این امر مشاوره و راهنمایی بگیرید و حتما امور ساخت سازه خود را به پیمانکاران با صلاحیت و مجرب بسپارید. توجه کنید که حتما در انتخاب این افراد نیز نهایت دقت و حوصله را به خرج دهید. بعضی از گروه های پیمانکاری در ساخت این سازه ها شما را درگیر مشکلات زیادی می نمایند.
برای دریافت استعلام قیمت ساخت سوله و دریافت مشاوره از مشاوران با تجربه ما می توانید به سایت ما مراجعه وبا این کارشناسان دراین باره مشورت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر و بازدید از محل به سایت ما مراجعه فرمایید.